top of page

Εκδηλώσεις 2014

Συναυλία "ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΖΩΗΣ"
Στέλιου Πισή
7/10/2014

​​

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, η συναυλία του Στέλιου Πισή «Μελωδίες Ζωής» στο Δημοτικό θέατρο Αγίου Αθανασίου. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και των εγκαινίων του ναού μας.

 

Στη συναυλία παρευρεθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.  Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γιαλλουρίδης και η κ. Αγλαΐα Πισή, Φιλόλογος.

 

 

 

 

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
3/10/2014

​​

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκαν υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια αγρυπνίας, τα εγκαίνια του ναού μας, αφιερωμένου στον Ισαπόστολο και Ιερομάρτυρα Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

 

Στις 6:30 το απόγευμα έγινε η υποδοχή των μαρτυρικών λειψάνων και της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Παναγίας Μαχαιρά. Ακολούθως τελέστηκε η ακολουθία του  Εσπερινού, ο όρθρος, η ακολουθία των εγκαινίων και εν συνεχεία η αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Στη ακολουθία συμμετείχαν αρκετοί  ιερείς της Μητροπόλεως μας αλλά και πλήθος  κόσμου οι οποίοι προσέτρεξαν να συμπροσευχηθούν για να στερεώσει ο Κύριος τον Οίκο Του, αφιερωμένο σε ένα σχετικά σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας.

 

 

 

Χοροσπερίδα
25/8/2014

​​
Φωτογραφικό υλικό από την Χοροσπερίδα μας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου 2014 και την φιλοξενία του Τιμίου Σταυρού Ομόδους με τον Άγιο Κάνναβο στο ναό μας για 2 ημέρες.

 

Στην Χοροσπερίδα παρευρέθηκε και ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, όπου μας τίμησε με την παρουσία του και μια σύντομη ομιλία. 

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίδειξη Taekwondo από τη σχολή κ. Αλέξη Ναζίρη, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού και απαγγελία ποιημάτων από την κα. Θάλεια Πανοπούλου και τους ψάλτες μας.  

 

Ακολούθησε διασκέδαση και χορός για όλους τους παρευρισκομένους.

 

 

 

 

 

Θεολογική Ημερίδα: "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Αποστολικός και Επίκαιρος" 
22/3/2014

 

Φωτογραφικό υλικό από την Θεολογική Ημερίδα που οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και ο Ναός μας, με θέμα: "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Αποστολικός και Επίκαιρος", στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Πριν το συνέδριο η χορωδία του κ. Μάριου Κουκκίδη έψαλε βυζαντινούς ύμνους. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρωτ. Ευάγγελο Γιαλλουρίδη εκ μέρους του Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, όπου και προέδρευε και ακολούθησαν ομιλίες από τους εισηγητές. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο παρουσίασε το θέμα "Προσεγγίζοντας τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό" και ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχιμ. Ιουστίνος το θέμα "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιμητής των Αποστόλων". Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους και συζήτηση.

 

 

Υποδοχή Αυθεντικού Σταυρού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 
20/3/2014

 

Φωτογραφικό υλικό από την έλευση του αυθεντικού Σταυρού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ναό μας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο και την υποδοχή του από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

 

Η έλευση του Σταυρού από το χωριό Άγιος Κοσμάς Γρεβενών έγινε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.  Ήταν η πρώτη φορά που ο Σταυρός έφυγε από το χωριό του για να έρθει στην Κύπρο.  Ο Σταυρός παρέμεινε στον Ναό μας μέχρι την Κυριακή 23/3/2014 όπου πλήθος κόσμου ήρθαν και τον προσκύνησαν.

 

 

 

Φιλανθρωπικό Τσαί 
26/1/2014

 

Φωτογραφικό υλικό από το Φιλανθρωπικό Τσαί που οργάνωσαν οι ενορίες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Αγίου Ελευθερίου με την συμμετοχή των συνδέσμων γονέων και εκπαιδευτικών των  Β΄ Δημοτικού σχολείου, Γυμνασίου Αγ. Αθανασίου και του Λυκείου Λινόπετρας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄Δημοτικού σχολείου.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, όπου ήταν και ο κύριος ομιλητής.

Οι παρευρισκομένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία και ορχήστρα του β΄ Δημοτικού σχολείου Αγ. Αθανασίου υπό την διεύθυνση της κ. Έφης Ιωαννίδου.

 

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες των Ενοριών.

 

 

 

bottom of page